Συχνές Ερωτήσεις

Ενδιαφέρομαι να αποκτήσω ιστοσελίδα. Πως πρέπει να κινηθώ;

Εάν ενδιαφέρεστε να κατασκευάσετε μια προσωπική ή εταιρική ιστοσελίδα θα πρέπει να κάνετε κάποια πρώτα βήματα που θα βοηθήσουν πρώτα εσάς και κατ' επέκταση τον web developer για την ομαλή διεκπεραίωση του έργου.

 • Σωστή επιλογή domain name (ονόματος χώρου)
  Αφορά την ταυτότητά σας στον χώρο του ίντερνετ. Η επιλογή του ονόματος χώρου είναι πολλές φορές καθοριστική για την απόδοση της ιστοσελίδας σας σχετικά με τις μηχανές αναζήτησης. Συνήθως σχετίζεται με το όνομα της εταιρείας σας ή της υπηρεσίας που πιθανόν παρέχετε. π.χ. Εάν πρόκειται για εταιρική ιστοσελίδα που έχει πεδίο δράσης τον ελλαδικό χώρο, μια σωστή επιλογή θα είχε την μορφή "onoma_etairias.gr".

  Η επέκταση του ονόματος χώρου δείχνει τον τόπο ή την φύση της ιστοσελίδας. Δηλαδή ένα .gr domain name, δηλώνει ότι η ιστοσελίδα απευθύνεται στο ελληνικό κοινό. Είναι πολύ πιθανό επίσης να καταταχθεί καλύτερα στο ελληνικό ευρετήριο του Google. Αντίστοιχα ένα .it domain name, δηλώνει ότι η σελίδα έχει έδρα στην ιταλία ή απευθύνεται στο ιταλικό κοινό κ.ο.κ.
  Τα .com domain names αφορούν ιστοσελίδες εμπορικού χαρακτήρα που απευθύνονται στην παγκόσμια αγορά.
  Η αναζήτησή σας όμως δεν τελειώνει εδώ.
  Αφού καταλήξετε στο επιθυμητό όνομα, θα πρέπει να ελέγξετε εάν το domain name είναι διαθέσιμο ή κατοχυρωμένο από άλλους χρήστες του διαδικτύου.
  Προσοχή
  Έλεγχο διαθεσιμότητας του ονόματος χώρου δεν κάνουμε μέσω της αναζήτησης του Google! Πιθανόν το όνομα που ψάχνετε να μην έχει ευρετηριαστεί στο Google και να μην εμφανιστεί ως αποτέλεσμα, ενώ το domain πραγματικά έχει κατοχυρωθεί από άλλο χρήστη. Ο πιο σίγουρος τρόπος ελέγχου είναι μέσω της παρακάτω ιστοσελίδας.
  http://dnhost.gr/domain-names/domain-names.php
 • Σχεδιασμός Σκελετού Ιστοσελίδας
  Βασική προϋπόθεση είναι να κάνετε ένα πλάνο στο χαρτί, δημιουργώντας τον σκελετό της ιστοσελίδας σας. π.χ. Αρχική Σελίδα, Προφίλ, Προϊόντα, Νέα, Επικοινωνία κ.λπ. Το πλάνο αυτό είναι σημαντικό γιατί θα σας δώσει μια αρχική εικόνα για τις πληροφορίες που θέλετε να παρουσιάσετε και επίσης θα βοηθήσει στο να καταλάβει ο κατασκευαστής της ιστοσελίδας, την έκτασή της ώστε να μπορεί να σας καθοδηγήσει και ταυτόχρονα να κοστολογήσει σωστά.
  Το πλάνο αυτό μπορεί να αποτελέσει μια αρχή για την πρώτη επικοινωνία αλλά συνήθως στην πορεία διαμορφώνεται ανάλογα με τις ανάγκες που θα προκύψουν.
 • Συγκέντρωση κειμένων και φωτογραφιών
  Ένα από τα βασικότερα στάδια δημιουργίας μιας ιστοσελίδας είναι η συγγραφή των κειμένων της. Χαρακτηριστικά σας αναφέρουμε ότι μπορεί η διαδικασία σχεδίασης και ανάπτυξης της ιστοσελίδας να έχει ολοκληρωθεί και να εκκρεμούν για πολύ καιρό τα κείμενα, με αποτέλεσμα την παράταση ολοκλήρωσης του έργου. Καλό θα είναι λοιπόν να έχετε συγκεντρώσει όλο το υλικό κειμένων (εάν δεν υπάρχει, θα πρέπει να γραφτεί) και με τη βοήθεια του κατασκευαστή της ιστοσελίδας θα αξιολογήσετε το υπάρχον υλικό και πιθανόν να φτιάξετε ένα πλάνο για τη δημιουργία νέου.
  Η ίδια ακριβώς διαδικασία θα τηρηθεί στην συγκέντρωση και στην αξιολόγηση των φωτογραφιών.

επικοινωνία

Ολύμπου 50
Βύρωνας - Τ.Κ. 162 33

211.115.2838
6944.71.33.71

info@forkstudios.gr

εγγραφείτε στο newsletter μας

ακουλουθήστε μας
facebooktwitter

επικοινωνία

Ολύμπου 50
Βύρωνας - Τ.Κ. 162 33

211.115.2838
6944.71.33.71

info@forkstudios.gr

ωράριο λειτουργίας
καθημερινά 10.00 - 18.00

ακολουθήστε μας
facebooktwitter