F.A.Q.

Ενδιαφέρομαι να αποκτήσω ιστοσελίδα. Πως πρέπει να κινηθώ;

Εάν ενδιαφέρεστε να κατασκευάσετε μια προσωπική ή εταιρική ιστοσελίδα θα πρέπει να κάνετε κάποια πρώτα βήματα που θα βοηθήσουν πρώτα εσάς και κατ' επέκταση τον web developer για την ομαλή διεκπεραίωση του έργου.

 • Σωστή επιλογή domain name (ονόματος χώρου)
  Αφορά την ταυτότητά σας στον χώρο του ίντερνετ. Η επιλογή του ονόματος χώρου είναι πολλές φορές καθοριστική για την απόδοση της ιστοσελίδας σας σχετικά με τις μηχανές αναζήτησης. Συνήθως σχετίζεται με το όνομα της εταιρείας σας ή της υπηρεσίας που πιθανόν παρέχετε. π.χ. Εάν πρόκειται για εταιρική ιστοσελίδα που έχει πεδίο δράσης τον ελλαδικό χώρο, μια σωστή επιλογή θα είχε την μορφή "onoma_etairias.gr".

  Η επέκταση του ονόματος χώρου δείχνει τον τόπο ή την φύση της ιστοσελίδας. Δηλαδή ένα .gr domain name, δηλώνει ότι η ιστοσελίδα απευθύνεται στο ελληνικό κοινό. Είναι πολύ πιθανό επίσης να καταταχθεί καλύτερα στο ελληνικό ευρετήριο του Google. Αντίστοιχα ένα .it domain name, δηλώνει ότι η σελίδα έχει έδρα στην ιταλία ή απευθύνεται στο ιταλικό κοινό κ.ο.κ.
  Τα .com domain names αφορούν ιστοσελίδες εμπορικού χαρακτήρα που απευθύνονται στην παγκόσμια αγορά.
  Η αναζήτησή σας όμως δεν τελειώνει εδώ.
  Αφού καταλήξετε στο επιθυμητό όνομα, θα πρέπει να ελέγξετε εάν το domain name είναι διαθέσιμο ή κατοχυρωμένο από άλλους χρήστες του διαδικτύου.
  Προσοχή
  Έλεγχο διαθεσιμότητας του ονόματος χώρου δεν κάνουμε μέσω της αναζήτησης του Google! Πιθανόν το όνομα που ψάχνετε να μην έχει ευρετηριαστεί στο Google και να μην εμφανιστεί ως αποτέλεσμα, ενώ το domain πραγματικά έχει κατοχυρωθεί από άλλο χρήστη. Ο πιο σίγουρος τρόπος ελέγχου είναι μέσω της παρακάτω ιστοσελίδας.
  http://dnhost.gr/domain-names/domain-names.php
 • Σχεδιασμός Σκελετού Ιστοσελίδας
  Βασική προϋπόθεση είναι να κάνετε ένα πλάνο στο χαρτί, δημιουργώντας τον σκελετό της ιστοσελίδας σας. π.χ. Αρχική Σελίδα, Προφίλ, Προϊόντα, Νέα, Επικοινωνία κ.λπ. Το πλάνο αυτό είναι σημαντικό γιατί θα σας δώσει μια αρχική εικόνα για τις πληροφορίες που θέλετε να παρουσιάσετε και επίσης θα βοηθήσει στο να καταλάβει ο κατασκευαστής της ιστοσελίδας, την έκτασή της ώστε να μπορεί να σας καθοδηγήσει και ταυτόχρονα να κοστολογήσει σωστά.
  Το πλάνο αυτό μπορεί να αποτελέσει μια αρχή για την πρώτη επικοινωνία αλλά συνήθως στην πορεία διαμορφώνεται ανάλογα με τις ανάγκες που θα προκύψουν.
 • Συγκέντρωση κειμένων και φωτογραφιών
  Ένα από τα βασικότερα στάδια δημιουργίας μιας ιστοσελίδας είναι η συγγραφή των κειμένων της. Χαρακτηριστικά σας αναφέρουμε ότι μπορεί η διαδικασία σχεδίασης και ανάπτυξης της ιστοσελίδας να έχει ολοκληρωθεί και να εκκρεμούν για πολύ καιρό τα κείμενα, με αποτέλεσμα την παράταση ολοκλήρωσης του έργου. Καλό θα είναι λοιπόν να έχετε συγκεντρώσει όλο το υλικό κειμένων (εάν δεν υπάρχει, θα πρέπει να γραφτεί) και με τη βοήθεια του κατασκευαστή της ιστοσελίδας θα αξιολογήσετε το υπάρχον υλικό και πιθανόν να φτιάξετε ένα πλάνο για τη δημιουργία νέου.
  Η ίδια ακριβώς διαδικασία θα τηρηθεί στην συγκέντρωση και στην αξιολόγηση των φωτογραφιών.

Πόσο κοστίζει η κατασκευή μιας ιστοσελίδας;

Το κόστος κατασκευής μιας ιστοσελίδας εξαρτάται πάντα από τις απαιτήσεις της. Το κόστος της λοιπόν θα το μάθετε εφόσον μας ενημερώσετε για το τι ακριβώς θέλετε. Μόνο έτσι μπορούμε να προσεγγίσουμε σωστά τις ανάγκες σας και να δώσουμε μια ολοκληρωμένη και χωρίς κρυφές χρεώσεις οικονομική προσφορά.
Στην ιστοσελίδα μας δεν θα βρείτε πουθενά κοστολογημένα πακέτα κατασκευής ιστοσελίδας.

Παρακαλούμε διαβάστε την παρακάτω ερώτηση προκειμένου να απαντηθούν όλες οι πιθανές απορίες σας.

Δεν βρίσκω πουθενά τιμές για τις υπηρεσίες που παρέχετε. Υπάρχει κάποιος λόγος;

Σωστά.
Κατά τη γνώμη μας καμία ιστοσελίδα δεν είναι ακριβώς ίδια με μία άλλη, με αποτέλεσμα να μην υπάρχει ένα συγκεκριμένο κοστολόγιο με σταθερές τιμές. Είναι αδύνατον να συμπεριλάβουμε και να κοστολογήσουμε αντίστοιχα όλες τις δυνατές εκδοχές μιας ιστοσελίδας. Π.χ. αν δυο ιστοσελίδες μπορεί να παρουσιάζουν επαγγελματικά προφίλ δύο εταιρειών, δεν σημαίνει αυτομάτως ότι είναι ίδιες και ότι κοστίζουν το ίδιο. Ο κάθε πελάτης χρειάζεται διαφορετική εμφάνιση για την σελίδα του, διαφορετικό περιεχόμενο και μοναδική πολυπλοκότητα και ανάπτυξη. Κάθε ιστοσελίδα είναι μοναδική και έτσι πρέπει να αντιμετωπίζεται.
Για τον λόγο αυτό η εταιρεία μας σε αντίθεση με τις περισσότερες εταιρείες του χώρου δεν παρέχει έτοιμα κοστολογημένα πακέτα ιστοσελίδων. Η τακτική χρήσης έτοιμων πακέτων ιστοσελίδων συνηθίζεται για τη διατήρηση χαμηλού κόστους κατασκευής, προσπαθώντας να προσελκύσει μεγάλο αριθμό ενδιαφερομένων. Η εμπειρία μας όμως μας έχει δείξει ότι τέτοιες τακτικές συνήθως δεν αφήνουν ικανοποιημένους τους περισσότερους πελάτες και αποκρύπτουν χρεώσεις που προκύπτουν στην πορεία του χρόνου.
Επικοινωνήστε μαζί μας και αφού αναλύσουμε τις απαιτήσεις και τις προσδοκίες που έχετε θέσει τότε θα είμαστε πλέον σε θέση να σας παρουσιάσουμε μια ολοκληρωμένη και χωρίς κρυφές χρεώσεις οικονομική προσφορά.

Σε πόσο χρόνο θα είναι έτοιμη η ιστοσελίδα μου;

Ο χρόνος υλοποίησης μιας ιστοσελίδας εξαρτάται πάντα από τις απαιτήσεις της.

Αν πρόκειται για ένα απλό προσωπικό ή εταιρικό προφίλ συνήθως ο χρόνος υλοποίησης αγγίζει τον 1 μήνα.

Πιο σύνθετες ιστοσελίδες όπως Ηλεκτρονικά Καταστήματα και Κατάλογοι Προϊόντων απαιτούν συχνά τον διπλάσιο χρόνο.

Οι παραπάνω χρόνοι όπως είναι ευνόητο είναι σχετικοί.

Μπορώ να φτιάξω την ιστοσελίδα μου, μόνος μου;

Φυσικά!
Είναι πολύ πιθανόν μετά την κατασκευή της ιστοσελίδας σας από κάποιον επαγγελματία, να βρεθεί κάποιος "έμπειρος" στο Internet και να σας πει ότι θα μπορούσατε να την φτιάξετε και μόνοι σας.
Η κατασκευή μιας ιστοσελίδας προϋποθέτει εμπειρία, τα κατάλληλα εργαλεία, αρκετό χρόνο και όρεξη.

Η αλήθεια είναι ότι σε μια απλή ανάζητηση στο Internet θα βρείτε πολλά αποτελέσματα σχετικά με την κατασκευή μιας ιστοσελίδας. Τα περισσότερα από αυτά σας οδηγούν σε λογισμικά που σας δίνουν τη δυνατότητα να σχεδιάσετε μια στοιχειώδη ιστοσελίδα. Το περιβάλλον των προγραμμάτων αυτών θα σας είναι αρκετά γνώριμο εάν έχετε κάποια καλή σχέση με την σουίτα γραφείου της Microsoft. Επιλέγοντας ένα από τα τυποποιημένα μοτίβα και επιλέγοντας τα χρώματα της αρεσκείας σας μπορείτε να προσεγγίσετε με τον πιο απλό τρόπο μια ιστοσελίδα τύπου "φτιάξτο μόνος σου" μέσα σε λίγες ώρες.
Εκεί όμως ξεκινούν και τα προβλήματα...

Όπως καταλαβαίνετε η διαδικασία αυτή δεν σας καθιστά αυτομάτως Web Designers ούτε Web Developers.
Οι απαιτούμενες γνώσεις για τις βασικές αρχές λειτουργίας μιας ιστοσελίδας δεν κατοικούν μέσα σας, με αποτέλεσμα να βρίσκεστε μπροστά σε έναν κυκεώνα προβλημάτων που δεν είχατε υπολογίσει (ούτε σας είχε διευκρινήσει κανείς εξαρχής) προκειμένου να δώσετε πνοή σε αυτήν την ιστοσελίδα.
 
Ένας ακόμα παράγοντας που είναι αποτρεπτικός για μια τέτοια λύση, είναι ο απλοϊκός δομικός χαρακτήρας των ιστοσελίδων αυτών.
Τα περισσότερα από αυτά τα προγράμματα σαν δίνουν τη δυνατότητα να δημιουργήσετε στατικές σελίδες και όχι δυναμικές όπου μπορείτε με εύκολο τρόπο να ανανεώνετε και να εμπλουτίζετε το περιεχόμενό τους.
 
Χωρίς να θέλουμε να γίνουμε αιρετικοί όλες αυτές οι λύσεις ναι μεν σαν δίνουν μια εύκολη και ανέξοδη συνήθως λύση αλλά στην ουσία το αποτέλεσμα που παράγουν είναι το πλέον απογοητευτικό σε όλα τα σημεία αξιολόγησης μιας ιστοσελίδας.
 
Τα βασικά στοιχεία που είναι αποτρεπτικά για να ακολουθήσετε αυτή τη λύση είναι τα παρακάτω:
 • Στατικές σελίδες (χωρίς σύνδεση με βάση δεδομένων)
 • Ακατάλληλος τρόπος δόμησης της ιστοσελίδας.
 • Περιορισμένες δυνατότητες εμπλουτισμού της ιστοσελίδας με σύγχρονα εργαλεία.
 • Μη φιλικές σελίδες προς τις μηχανές αναζήτησης.
 
Συνοψίζοντας, ναι μεν μπορεί να καταφέρετε να δημιουργήσετε κάτι με τα ίδια σας τα χέρια, που ίσως πριν ξεκινήσετε σας φαινόταν σενάριο επιστημονικής φαντασίας αλλά το αποτέλεσμα της προσπάθειας είναι τουλάχιστον ερασιτεχνικό και δεν θα αποδώσει σε τίποτα από αυτά που πιθανόν προσδοκάτε από την εταιρική ή προσωπική ιστοσελίδα σας.
Εάν θέλετε να αποφύγετε όλα τα παραπάνω δεν έχετε παρά να απευθυνθείτε σε κάποιον επαγγελματία ζητώντας να σας διαφωτίσει και να σας οδηγήσει βήμα-βήμα σε μια επιτυχημένη ιστοσελίδα.

Μπορώ να φιλοξενήσω την ιστοσελίδα μου σε άλλο server;

Τεχνικά ΝΑΙ αλλά δεν θα το προτείναμε.

Θα σας συνιστούσαμε να μην το προτιμήσετε διότι η φιλοξενία της ιστοσελίδας αποτελεί έναν από τους βασικότερους παράγοντες για την επίδοση της.

Ο διακομιστής που θα φιλοξενήσει την ιστοσελίδα σας, θα πρέπει να είναι δοκιμασμένος και σε επιδόσεις και σε ασφάλεια. Επίσης καλό θα είναι ο τεχνικός διαχειριστής της ιστοσελίδας σας να έχει την πλήρη επιτήρηση της φιλοξενίας της ιστοσελίδας σας.

Έτσι λοιπόν, ο καλύτερος συνδυασμός είναι ο κατασκευαστής της ιστοσελίδας να είναι και ο υπεύθυνος για τη φιλοξενία της.

Μπορείτε να μου παρέχετε υπηρεσίες φιλοξενίας για ιστοσελίδα που μου έχει κατασκευάσει άλλη εταιρεία;

Τεχνικά ΝΑΙ αλλά...

Η πολιτική της εταιρίας μας είναι να φιλοξενεί στους servers της, τις ιστοσελίδες που η ίδια κατασκευάζει μιας και θεωρούμε ότι αυτό είναι το πιο σωστό τόσο από άποψη δεοντολογίας όσο και λειτουργικότητας. Ωστόσο στην περίπτωση που η εταιρία που κατασκεύασε την ιστοσελίδα σας δεν παρέχει υπηρεσίες φιλοξενίας ή αν δεν είστε ικανοποιημένοι από τις υπηρεσίες που παρέχει μπορούμε να φιλοξενήσουμε εμείς την ιστοσελίδα σας, στους γρήγορους και αξιόπιστους servers μας.

Είναι αλήθεια ότι δε θα έχω μηνιαία ή ετήσια έξοδα για την ιστοσελίδα μου;

Λάθος.

Η αξιόπιστη υποστήριξη είναι αυτό που θα σας επιτρέψει να εκμεταλλευτείτε πλήρως την ιστοσελίδα σας.
Άλλωστε και από μέρους μας είναι ένα από τα κυριότερα στοιχεία της δουλειάς μας.

Είναι απόλυτα αναγκαίο ο κατασκευαστής της ιστοσελίδας να επιτηρεί, να διορθώνει, να βελτιώνει και να αναβαθμίζει την ιστοσελίδα σας. Η υποστήριξη της ιστοσελίδας σας έχει ετήσια χρέωση και το κόστος της καθορίζεται από τις ανάγκες της.
Στο σημείο αυτό θα θέλαμε να τονίσουμε την ικανοποίηση των πελατών όταν λύνονται οι απορίες τους, διορθώνονται τα προβλήματα που προκύπτουν στην πορεία του χρόνου και γενικότερα νιώθουν ότι κάποιος πραγματικά ασχολείται με την ιστοσελίδα τους. 

Θα γνωρίσετε πόσο ωραίο είναι να μιλάς με τον ίδιο τον κατασκευαστή και όχι με απλούς μεταπωλητές.

Έχω Ιστοσελίδα, τι μπορώ να κάνω από δω και πέρα;

Πολλές φορές τυγχάνει οι ενδιαφερόμενοι να είναι κάτοχοι ενός διαδικτυακού τόπου που δεν αποδίδει όπως θα έπρεπε.

Αναφερόμαστε σε ιστοσελίδες που έχουν κατασκευαστεί αρκετά χρόνια πριν, με την τότε τεχνολογία και τα απαιτούμενα standards του διαδικτύου.

Από την αρχή της ύπαρξής τους όμως δεν έχει γίνει κανένα βήμα προς την προσαρμογή τους στις ανάγκες των καιρών.

Αυτό σημαίνει ότι οι ιστοσελίδες αυτές ναι μεν υπάρχουν ως οντότητες στον διαδικτυακό χώρο και μπορούν να λειτουργήσουν επαρκώς ως εταιρικά ή προσωπικά προφίλ αλλά φυτοζωούν στα έγκατα των μηχανών αναζήτησης και απέχουν πολύ από την προσδόκιμη απόδοσή τους.

Οι κυριότεροι λόγοι που συμβαίνει αυτό είναι οι παρακάτω:

 • Σχεδίαση ξεπερασμένων προδιαγραφών
 • Αργή φόρτωση
 • Στατικό περιεχόμενο, μη ανανεωμένο για αρκετό καιρό
 • Έλλειψη φιλικότητας προς τις μηχανές αναζήτησης
 • Ανεπαρκής σύνδεση με τα Μέσα Κοινωνικής Δικτύωσης (Social Media)

Θα πρέπει να σας επισημάνουμε ότι μια ιστοσελίδα αντιμετωπίζεται από τις μηχανές αναζήτησης ως ένας ζωντανός οργανισμός. Εάν δεν συντηρείται επαρκώς είτε δεν ανανεώνεται το περιεχόμενό της σε σύντομο χρονικό διάστημα, πέφτει στους πίνακες αξιολόγησης των μηχανών αναζήτησης με τα ευνόητα αποτελέσματα.

Γι΄αυτόν τον λόγο η σχέση Developer και Πελάτη θα πρέπει να είναι διαρκής και αμφίδρομη.

Είμαστε στη διάθεση σας για να σας συμβουλεύσουμε για την υπάρχουσα ιστοσελίδα σας και να προσεγγίσουμε τις ανάγκες της σύμφωνα με τους νέους κανόνες που διέπουν το διαδίκτυο.

Πρέπει να σημειωθεί ότι τις περισσότερες φορές είναι πιο οικονομικό και σίγουρα πιο αποδοτικό να ξανασχεδιαστεί η ιστοσελίδα σύμφωνα με τα καινούργια standards παρά να γίνει η οποιαδήποτε προσπάθεια ανάνηψης της υπάρχουσας.

Θα μπορώ να ενημερώνω το περιεχόμενο της ιστοσελίδας μου;

Οι ιστοσελίδες που δημιουργούμε είναι δυναμικές! Αυτό σημαίνει ότι μπορεί κάθε εξουσιοδοτημένος χρήστης να διαμορφώνει το περιεχόμενο της ιστοσελίδας χωρίς να χρειάζεται κάποια ιδιαίτερη γνώση. Η διαδιακασία είναι τελείως απλή και μοιάζει πάρα πολύ με τη χρήση ενός κειμενογράφου.

Με την ολοκλήρωση του έργου σας παραδίδουμε κωδικούς πρόσβασης και οδηγίες λειτουργίας της ιστοσελίδας σας,


Σε περίπτωση που οι γνώσεις ή ο διαθέσιμος χρόνος σας, δεν σας επιτρέπουν να ενημερώνετε την ιστοσελίδας σας... Υπάρχει λύση

Η εταιρεία μας αναλαμβάνει τη συντήρηση-ενημέρωση μιας ιστοσελίδας.
Αν οι γνώσεις σας στους υπολογιστές είναι ελάχιστες ως μηδαμινές, σας προτείνουμε να αναθέσετε την ενημέρωση του περιεχομένου σε ειδικούς.

Σε περίπτωση όμως που δεν είστε εξοικειωμένοι με τη χρήση των υπολογιστών και του διαδικτύου αλλά θέλετε να το προσπαθήσετε, μπορούμε να αναλάβουμε την εκπαίδευσή σας στις βασικές λειτουργίες διαχείρισης.

Μπορείτε να αναλάβετε εσείς την ανανέωση περιεχομένου της ιστοσελίδας μου;

Βεβαίως

Πάγια τακτική μας είναι να δημιουργούμε ιστοσελίδες βασισμένες σε συστήματα διαχείρισης περιεχομένου έτσι ώστε ο ιδιοκτήτης της ιστοσελίδας να μπορεί να διαχειρίζεται αυτόνομα το περιεχόμενο της.

Στην περίπτωση που παρόλα αυτά επιθυμείτε να αναλάβουμε εμείς την διαχείριση της ιστοσελίδας, ανάλογα με τις ανάγκες σας θα αποφασίσουμε εάν θα υπάρχει κάποια ετήσια ή κατ΄αποκοπή χρέωση.

Γιατί η ιστοσελίδα μου δεν εμφανίζεται σωστά σε όλες τις συσκευές;

Η κατασκευή της ιστοσελίδας δεν προϋποθέτει απαραίτητη τη σωστή προβολή της σε όλες τις συσκευές (smart phones, tablets κ.λπ.). Ο ταχύτατη ανάπτυξη της τεχνολογίας και τρόπος που διαδίδεται πλέον στους χρήστες, καθιστούν πλέον αναγκαίο τον Responsive σχεδιασμό των ιστοσελίδων.

Το Responsive Web Design πήρε την ονομασία του από την λέξη "Respond" και σημαίνει ότι μια ιστοσελίδα ανταποκρίνεται & διαμορφώνεται ανάλογα με την ανάλυση της οθόνης στην οποία εμφανίζεται η ιστοσελίδα.

Αυτό σημαίνει ότι κάποιος ανοίξει μια ιστοσελίδα η οποία είναι Responsive από ένα smartphone, η ιστοσελίδα θα διαμορφωθεί με τέτοιο τρόπο ώστε να μην χρειάζεται να κάνει μεγέθυνση ή να κάνει πλάγιο σκρολ για να διαβάσει με ευκολία το περιεχόμενο της εκάστοτε ιστοσελίδας.

Με την χρήση του Responsive Web Design μια ιστοσελίδα μπορεί να λειτουργεί και σαν web application όταν ανοιχτεί από μια φορητή συσκευή όπως (iPhone, iPad, Android, Blackberry etc.). Αυτό είναι πάρα πολύ σημαντικό καθώς τα τελευταία χρόνια έχει παρατηρηθεί μια ραγδαία αύξηση της περιήγησης στο διαδίκτυο από κινητές συσκευές.

Πλεονεκτήματα Responsive Web Design

 • Διευκόλυνση του επισκέπτη της ιστοσελίδας
  Καθώς ο επισκέπτης της ιστοσελίδας δεν χρειάζεται να κάνει συνεχώς μεγέθυνση για να διαβάζει το περιεχόμενο της ιστοσελίδας, του προσφέρεται ένα πιο ευχάριστο, καλαίσθητο και γρήγορο περιβάλλον για να την εξερευνήσει.
 • Εύκολη ενημέρωση
  Σε αντίθεση με το να υπάρχει μία ιστοσελίδα για ηλεκτρονικούς υπολογιστές και μία εφαρμογή ή μια άλλη έκδοση ιστοσελίδας για κινητές συσκευές, το Responsive Design διευκολύνει το διαχειριστή της με την έννοια ότι δεν χρειάζεται να ενημερώνει δύο ιστοσελίδες αλλά μόνο την κεντρική. Κατά συνέπεια αυτό τον γλυτώνει από πολύ χρόνο και έξοδα.
 • Αύξηση χρηστικότητας και χρόνου παραμονής στην ιστοσελίδα
  Όταν ένας χρήστης επισκεφτεί την ιστοσελίδα από μια κινητή συσκευή, δεν θα παραμείνει πολύ ώρα στην ιστοσελίδα αν αυτή δεν τον διευκολύνει. Ενώ αν η ιστοσελίδα είναι Responsive οι πιθανότητες να περιηγηθεί σε όλες τις υπηρεσίες ή τα προϊόντα είναι πολύ υψηλότερες.

Γιατί η ιστοσελίδα μου δεν βγαίνει στις αναζητήσεις;

Η κατασκευή μια ιστοσελίδας δεν συνεπάγεται ότι θα βγαίνει 1η στις αναζητήσεις!

Πολλές φορές οι ενδιαφερόμενοι το θεωρούν αυτονόητο αλλά δυστυχώς δεν είναι...
Επίσης κανένας δεν μπορεί να εγγυηθεί της απόδοση της Ιστοσελίδας σας στις μηχανές αναζήτησης.

Η απόδοση μιας ιστοσελίδας στις μηχανές αναζήτησης είναι μια ξεχωριστή εργασία που θα πρέπει να Αναλυθεί και να Προσυμφωνηθεί.

Γι' αυτό πριν από τη συμφωνία κατασκευής της Ιστοσελίδας σας καλό θα είναι να ξεκαθαριστούν τα παρακάτω:

 • Διαδικασία Βελτιστοποίησης Απόδοσης στις Μηχανές Αναζήτησης
 • Χρόνος υλοποίησης
 • Κόστος εργασίας

Μέσω μιας προσεκτικής ανάλυσης των δεδομένων της Ιστοσελίδας σας μπορεί να γίνει μια ρεαλιστική προσέγγιση στην Βελτιστοποίηση της Απόδοσης και στην Προώθηση της.

Θα πρέπει επίσης να γνωρίζετε ότι μπορείτε να ζητήσετε αυτήν την υπηρεσία εκ των υστέρων, ανεξάρτητα από το αν έχουμε κατασκευάσει εμείς την ιστοσελίδα σας.

Πως μπορώ να διαφημιστώ στο Google;

Ένας δικτυακός τόπος μπορεί να διαφημιστεί στο Google μέσω του προγράμματος Google AdWords.

Συνοπτικά, το πρόγραμμα Google AdWords έχει την ακόλουθη λογική:

 • Οι ενδιαφερόμενοι διαφημιζόμενοι δημιουργούν τις διαφημίσεις τους. Οι διαφημίσεις αυτές μπορεί να είναι μικρά κείμενα ή ακόμη και banners με εικόνες/ ήχο/ πολυμέσα. Κάθε διαφήμιση περιλαμβάνει το διαφημιστικό μήνυμα και τον σύνδεσμο (link) της επιχείρησης
 • Οι διαφημιζόμενοι επιλέγουν τις λέξεις-κλειδιά στις οποίες θα εμφανίζονται οι διαφημίσεις. Όταν κάποιοι ψάχνουν στο Google χρησιμοποιώντας μία από τις λέξεις-κλειδιά που έχουν επιλεγεί, η διαφήμιση μπορεί να εμφανιστεί δίπλα στα αποτελέσματα αναζήτησης. Επίσης, μέσω του Δικτύου Περιεχομένου της Google, η διαφήμιση μπορεί να εμφανιστεί στις ιστοσελίδες δημοφιλών portals (π.χ. in.gr, naftemporiki.gr).
 • Οι χρήστες του Διαδικτύου μπορούν να κάνουν κλικ στη διαφήμιση για να πραγματοποιήσουν κάποια αγορά ή να μάθουν περισσότερα για την επιχείρηση που καταχωρεί την διαφήμιση.

Η διαφήμιση στο πρόγραμμα Google AdWords δεν είναι τόσο απλή υπόθεση. Απαιτεί επαρκή γνώση του προγράμματος, στόχευση και στρατηγική προκειμένου να επιτύχουν οι καμπάνιες σας.

Θα μπορώ να βλέπω στατιστικά επισκεψιμότητας για την ιστοσελίδα που θα μου κατασκευάσετε;

Φυσικά

Μετά την ολοκλήρωση του έργου, σας παρουσιάζουμε ολοκληρωμένο περιβάλλον προβολής στατιστικών επισκεψιμότητας για την ιστοσελίδα σας μέσω των Google Analytics.

Έχετε την δυνατότητα να βλέπετε στοιχεία σχετικά με τις πηγές εισόδου στην ιστοσελίδα σας, τις λέξεις-κλειδιά που χρησιμοποιούν οι επισκέπτες για να σας εντοπίσουν, την γεωγραφική θέση των επισκεπτών σας, πόση ώρα έμειναν συνδεδεμένοι και γενικότερα ότι χρειάζεται να γνωρίζετε για τις τάσεις των επισκεπτών σας.